Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Javaslatokat dolgoztak ki az agráros nemzedékváltásra

2017.11.21. 8:26:00


Szakmai anyagot készített az agrárgazdasági nemzedékváltásról a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – Agrya. A tervezetet a közelmúltban mutatták be a parlamenti pártok agrárpolitikusainak, illetve a Miniszterelnökség és a Földművelésügyi Minisztérium vezetőinek.

"Az ügy, ami összeköt – Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért" címmel készített szakmai anyag az Agrya. Ebben a szövetség nemzedékváltást célzó intézkedéscsomagra tesz javaslatot, amely a földügyi, az adózási és az adminisztratív szabályozásra, illetve a kommunikációs és szervezeti kérdésekre is kiterjed.

Az elkészült tervezetet november 15-én mutatták be a parlamenti pártoknak, a Miniszterelnökségnek, a Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve meghatározó agrárpiacii szereplőknek és agrárszakértőknek - áll az Agrya közleményében. Az ő véleményük ismeretében is készül el a dokumentum végleges változata.

Az Agrya szerint az agrár-nemzedékváltással kapcsolatos probléma évtizedek óta ismert, ám nem készültek megfelelő tervek és nem történtek érdemi intézkedések. A szakmai anyaggal a szervezet cálja, hogy szakmai-politikai közmegegyezést alakítson ki az agrárgazdasági generációváltással kapcsolatban.Forrás: agrárszektor

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket