Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Megrongálta a vihar a fóliasátrát? Most igényeljen kármérséklést!

2018.01.03. 8:39:00


Támogatás kérhető az októberi viharkárok mérséklésére. A 2017. októberi viharkár által a fóliás növénykultúrák termesztésére szolgáló építményekben keletkezett károk ellensúlyozására mezőgazdasági csekély összegű támogatás vehető igénybe a földművelésügyi miniszternek a Magyar Közlöny 2017/222. számában megjelent rendelete alapján.

A 65/2017. FM rendelet szerint a mezőgazdasági termelő a 2017. október 15. és 31. közötti időszakban elszenvedett viharkár kompenzálása céljából vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatást vehet igénybe. E támogatás igénybevételére az jogosult, aki a jelzett időszakban a fóliás növénykultúra termesztését a viharral érintett településen folytatja, erről nyilatkozik, és a viharkárt jegyzőkönyvvel, fotóval stb. bizonyítani tudja. A támogatás megítélésének egyebek között az is feltétele, hogy a termelő nem áll felszámolási, végelszámolási vagy adósságrendezési eljárás alatt.

A kérelem 2018. február 15. és március 15. között nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. A támogatási összeget egyebek között a viharkárt szenvedett építmények alapterülete, továbbá a mezőgazdasági termelő és a vele egy és ugyanazon vállalkozás rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keret alapján állapítják meg. A jövedelempótló támogatás mértéke a viharkárt szenvedett építmény alapterülete alapján legfeljebb 2000 forint négyzetméterenként. E jövedelempótló támogatás finanszírozására a 2018. évben 100 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre.Forrás: Szabadföld

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket