Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Gazdálkodási napló, nitrát adatlap: elérhetők a nyomtatványok

2018.01.05. 9:03:00


Elérhetők a 2017-es gazdálkodási napló („web-GN”) és a nitrát adatlap beküldéséhez szükséges elektronikus űrlapok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján. Kizárólag elektronikusan lehet teljesíteni az adatszolgáltatási kötelezettséget, amelyre a gazdálkodási naplónál január 1-31., míg a nitrát adatszolgáltatásnál január 1- március 31-ig van mód.

Az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében kizárólag elektronikus úton teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket a 2017-ben különböző támogatásokban részesült gazdálkodók – hívja fel a figyelmet a Nébih. A hatályos szabályozás értelmében a papír alapon beérkező adatlapok elfogadására nincs lehetőség.

A kedvezményezettek az összes támogatási konstrukcióra vonatkozóan egyetlen gazdálkodási napló, úgynevezett web-GN kitöltésével és beküldésével tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A web-GN elektronikus benyújtására január 1-je és 31-e között van mód, ezt követően az információközlés már nem oldható meg.

A vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programhoz kötődő nitrát adatszolgáltatást január 1-jétől március 31-ig kell teljesíteni. A határidő leteltével itt is csak rendkívüli esetben, hatósági felszólítást követően pótolható az adatszolgáltatás.

A kitöltött elektronikus űrlapot mindkét esetben a Nébih-nek kell benyújtani.Forrás: nébih

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket