Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Uniós támogatások: mindenki mást ért szolidaritás alatt

2018.03.09. 8:27:00


Nincs egyetértés a tagállami vezetők között azon német javaslatokat illetően, amelyek értelmében az uniós támogatások elosztásában a szolidaritási és a jogállamisági elveknek kell tükröződniük - derült ki az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli találkozója előtt elhangzott nyilatkozatokból.

A német álláspont szerint a strukturális támogatások elosztási szempontjaiban annak is tükröződnie kellene a jövőben, hogy egyes tagországok mennyire veszik ki a részüket a menekültválság közös kezeléséből. Mark Rutte holland miniszterelnök a strukturális alapokból származó pénzeket az alapján osztaná el, hogy a támogatásokkal elérhetőek-e "a kívánt célok, a szükséges változások".

Sebastian Kurz osztrák kancellárt hangsúlyozta, alapvetően meg tudja érteni annak az ötletét, hogy bizonyos feltételeket szabjanak a támogatásokhoz.  "Csak annyit kérnék, hogy ne mindig a menekültekre fókuszáljunk, ugyanis a szolidaritás jóval többről szól a menekültek befogadásánál" - fogalmazott.

Dalia Grybauskaite litván elnök viszont azon véleményének adott hangot, hogy a kohéziós és strukturális alapok a konvergencia javítását szolgálják, és nem mást.  Mint ismert, a magyar és a lengyel kormány már kifejezte tiltakozását a tervezettel kapcsolatban.Forrás: agrárszektor

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket