Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Fazekas Sándor: nem szabad csökkenteni a mezőgazdasági támogatásokat

2018.04.04. 9:51:00


A kormány elutasítja az uniós mezőgazdasági támogatások csökkentését és folytatja a munkahelyteremtő agrárberuházásokat, a termelési kultúrák megerősítését - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarországon 1 millió ember megélhetése függ a nemzeti és az uniós agrárpolitikától, ezért biztosítani kell a mezőgazdasági támogatások fedezetét akkor is, ha Nagy-Britannia kilépésével csökkennek a rendelkezésre álló források. Megjegyezte, hogy 20 százalékos többlet vállalásával Magyarország az elsők között vállalta a tagállami befizetés emelését. A mezőgazdasági támogatások nélkül a vásárlók sem jutnának jó minőségű élelmiszerekhez megfizethető áron - tette hozzá.

A miniszter kijelentette: a magyar mezőgazdaság fejlődési pályán halad, a 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztési alap jelentős beruházásokat tesz lehetővé. Mint fogalmazott, a 2010 előtt privatizáció áldozatává vált, külföldi kézre kerül és megszüntetett kapacitásokat pótolni kell a cukor-, a tej- és a húsiparban. A munkahelyteremtő beruházások közül kiemelte a tavaly októberben felavatott tiszapüspöki izocukorgyárat és a 2019-re felépülő karcagi kukoricamalmot.

A kormány kiáll a magyar gazdák mellett, érdekeiket külföldön is megvédi - tette hozzá.
 

 

 


 Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket