Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Nagyon valószínű, hogy Fazekas nem marad Orbán minisztere

2018.04.12. 11:20:00


Szinte biztosan nem folytatja a következő Orbán-kormányban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A leköszönő tárcavezető két parlamenti cikluson át vezette az agrártárcát.

Várhatóan nem kap ismét agrárminiszteri posztot Fazekas Sándor az új Orbán-kormányban – értesült az agrárszektor.hu. A változtatás összhangban állhat Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatón tett bejelentésével, amely szerint nem az eddigi kormányzás folytatódik, hanem új kormány jön létre. Ez személycserékkel is jár majd, de a Fidesz elnöke egyelőre nem nevezett meg új leendő minisztereket.

Mint ismert, Fazekas Sándor két parlamenti cikluson keresztül állt az agrártárca élén. 2010-2014-ben vidékfejlesztési, 2014-2018-ban pedig földművelésügyi miniszterként irányította a tárcát. A csaknem nyolcéves miniszterség azt is jelentette, hogy az egyik leghosszabb ideig hivatalban lévő tárcavezető volt az 1848-ig visszanyúló adatsorok szerint. Egyes információk szerint Fazekas Sándornak később európai parlamenti képviselői pozíciót szánnak.

A minisztercsere szakértők szerint együtt járhat az agrártárca szerepének átalakításával is. Szóba jöhet, hogy ismét szélesebb feladat- és jogkörrel működik majd a minisztérium, amelynek kormányon belüli súlya fokozatosan csökkent 2014-2018 között.Forrás: agrárszektor.hu

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket