Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Az egész halas szakmát képviseli a MA-HAL

2018.04.13. 8:52:00


A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezetet ténylegesen szakmaközi szervezetként ismerte el. Az átfogó ágazati intézmény a Haltermelők Országos Szövetsége és a Magyar Akvakultúra Szövetség (újbóli) egymásra találásának köszönhetően jöhetett létre.

Az Európai Unióban a mezőgazdasági ágazatok piacszabályozásában egyre fontosabb szerepet töltenek be az egyes ágazatokban működő szakmaközi szervezetek. Ezek az egyes ágazatok valamennyi szereplőjét - a termelőt, feldolgozót és a kereskedőt - közös és azonos célok elérése érdekében fogják össze, ezért a működésük igen hatékony piacszabályozó eszköz szerepét töltheti be, növeli a teljes élelmiszerlánc működésének kiszámíthatóságát, átláthatóságát és stabilitását.

Magyarországon így működik a tej, a baromfi, a vágóállat, a zöldség-gyümölcs, a vetőmag és a szőlő-bor szektor átfogó képviselete. Ezekhez csatlakozott most hetedik szakmaközi szervezetként a halászat-akvakultúra ágazat is. Az Európai Unióban viszont a MA-HAL az első szakmaközi szervezet ebben a szektorban.

A MA-HAL jelenleg 101 tagot tömörít. Nem minden áruhaltermelő csatlakozott hozzá, de az őshonos fajokkal foglalkozók jellemzően igen. A szervezet céljairól és történetéről itt tudhat meg többet.Forrás: agrárszektor.hu

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket