Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Új cseh ötlet, ami bizonyára tetszeni fog a magyaroknak is

2018.05.14. 7:41:00


A cseh kormány úgy gondolja, van válasza arra, hogy a következő uniós költségvetésben csökken a mezőgazdasági és a kohéziós támogatások összege. A kevesebb pénz kompenzációjaként nagyobb szabadságot akarnak.

A cseh kormány azt akarja, hogy a tagállamok nagyobb hatást gyakorolhassanak arra, mire költik az uniós költségvetésből rájuk eső pénzeszközöket - adta hírül a Business Insider Polska. Prágában sem fogadták örömmel, hogy az EU 2021-2027-es költségvetésének tervezete szerint öt százalékkal csökkentenék a közös mezőgazdasági politikára fordított összegeket, illetve hét százalékkal a kohéziós politika forrásait.

Adrej Babis miniszterelnök szerint ha már kevesebb lesz a pénz, legalább lehetővé kellene tenni, hogy a kormányok arra fordítsák, amire akarják. Ha többet költetnének az egészségügyre vagy az oktatásra, akkor ne legyenek kénytelenek ehhez külön engedélyt kérni. A kormányfő szerint erről a javaslatról, már az unió legközelebbi csúcsán tárgyalni akarnak.

Az ellenzéki jobboldali Polgári Demokratikus Párt (ODS) eközben elveti az Európai Bizottság javaslatát, amely szerint az uniós pénzek kifizetését össze kellene kötni a jogállamiság betartásával. Nem tartják jónak, hogy egy nem egyértelműen meghatározott kritérium kerüljön a feltételek közé, amely egyeseknek lehetőséget ad, hogy megpróbálják befolyásolni a tagállamok politikáját.Forrás: Shuttetstock-napi.hu

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket