Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Merész tervek: 100 millió forintig jön a teljes adómentesség?

2018.05.28. 9:40:00


100 millió forint éves árbevételig adómentességet szorgalmaz a mezőgazdasági kis- és közepes méretű gazdaságoknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) stratégiai programjavaslata. A NAK szerint a legfontosabb, hogy javuljon a hazai agrárium versenyképessége.

Olyan adórendszert kellene bevezetni, amely jobban támogatja a kis- és közepes méretű agrárgazdaságokat – jelentett ki a NAK programjavaslatát bemutató tájékoztatón Győrffy Balázs, a köztestület elnöke. A kamara szerint el kellene érni, hogy a támogatási összeg nélkül számított mezőgazdasági éves bevételek 100 millió forintig adómentesek legyenek.

A NAK megszüntetné, hogy egy személy ugyanazt a mezőgazdasági tevékenységet több jogi, illetve adózási formában is folytathassa. Eredeti céljának megfelelően visszaállítaná az őstermelői jogviszonyt, így az őstermelők csak a háztáji gazdaságban keletkezett felesleget értékesíthetnék. A családi mezőgazdasági vállalkozásokat pedig a dokumentum szerint jogi személyiséggel ruháznák fel.

A következő időszakban a modernizáció érdemben befolyásolja majd az agrárgazdaság teljesítményét, így felértékelődik a hatékonyság, a minőség és az élelmiszerbiztonság – hangsúlyozta a NAK elnöke. Ezért szerinte fontos, hogy a jelenleginél is jelentősebb fejlesztési forrásokat biztosítsanak az agráriumban. A köztestület azt szorgalmazza, hogy a 2021-2027-es új unió költségvetési ciklusban a magyar vidékfejlesztési források érjék el a 2000 milliárd forintot.Forrás: agrárszektor

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket