Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohány- és cigicsempészt fogtak a pénzügyőrök

2018.05.31. 7:35:00


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 21 kilogramm fogyasztási dohányt, valamint 100 doboz adózatlan cigarettát találtak két személyautóban, Röszkén és Ásotthalmon.

A pénzügyőrök egy osztrák autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű és a csomagok tüzetes ellenőrzése mellett döntöttek. A csomagtartó és az utastér ülései közötti rejtekhelyről, egy zöld ponyvával letakarva, 31 fehér dobozból több mint 21 kilogramm fogyasztási dohány került elő. A férfi a dohányt magáénak vallotta, azonban annak adózott voltát igazolni nem tudta.

Ezzel egy időben Ásotthalomnál egy magyar rendszámú Peugeot lett gyanús a NAV munkatársainak. A pénzügyőrök a motortérből nyitható levegőszűrő helyén festés nyomaira lettek figyelmesek. A műszerfalon található LCD panel mögött kialakított rejtekhelyről összesen 100 doboz Pall Mall márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki.

A félmillió forintot meghaladó értékű füstölni valót a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett több mint egymillió forint bírságot szabtak ki.Forrás: Adózóna

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket