Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Nagy bejelentést tett az egyik legnagyobb dohánycég: kiszállhatnak a cigarettagyártásból

2018.06.06. 7:13:00


A cég szerint ugyanis a dohányzás káros, és a leszokásnál nincs jobb alternatíva.

Cigaretta nélkül képzeli el a jövőt a világ egyik vezető dohányipari cége. A Philip Morris hosszú távon teljesen felhagyna a cigaretta értékesítésével - számolt be a HVG.

Milyen lenne a világ cigaretta nélkül? - tette fel a kérdést Marc Firestone, a Philip Morris International (PMI) külkapcsolati és jogi elnöke a budapesti BrainBar konferencián, amelyen a füstmentes jövőről beszélt. A szakember szerint a dohányzás káros, és a leszokásnál nincs jobb alternatíva.

Füstmentes termékek fejlesztésén dolgoznak, amelyek kiküszöbölik az égést, így állításuk szerint lényegesen kevesebb káros és potenciálisan káros anyagot tartalmaznak, mint a cigarettafüst. Azok a felnőtt dohányzók azonban, akik a dohányzás kevésbé káros formáit keresik, megérdemlik, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak az elérhető lehetőségekről - mondta Firestone.

"Senkitől nem várjuk el, hogy feltételek nélkül elfogadja azt, amit a füstmentes alternatívákról állítunk, hanem tudományos eredményeken alapuló konstruktív párbeszédet szeretnénk kezdeményezni annak érdekében, hogy azok a felnőttek, akik a dohányzás folytatása mellett döntenek, ténylegesen élni tudjanak a döntés szabadságával " - hangsúlyozta Gizelle Baker, a PMI Science tudományos programigazgatója a vállalat füstmentes kutatásait bemutató sajtótájékoztatóján. Annak bizonyítása érdekében, hogy a füstmentes termékeire való átállás valóban csökkentse a betegségek kialakulásának kockázatát, a PMI Science szigorú értékelési programnak veti alá termékeit.

A cég rövid távú célja az, hogy 2025-ig három dohányzó fogyasztójából legalább egy, összesen 40 millió férfi és nő váltson át hagyományos cigarettáról füstmentes termékekre, hosszú távon pedig teljesen felhagynának a cigaretta értékesítésével.Forrás: hvg

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket