Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Farmer Expo; miniszteri vizittel

2018.08.14. 8:56:00


Nemzetközi üzletember-találkozó is színesíti a programot, a kereskedelmi és iparkamara jóvoltából.

Négy nap, tíz rendezvény, mintegy 300 kiállító, 17 ezer négyzetméteren – így néz ki számokban az immár 27. Farmer Expo, mely idén augusztus 17-20. között várja a látogatókat a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán. A számos szakmai program közül is kiemelkedik az a nemzetközi (magyar-ukrán-román-bolgár-török) üzletember-találkozó, melynek (a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésében) augusztus 17-én, pénteken 16 órától a Magház ad helyet.

Kenyérszentelés

Az idei Farmer Expót megtiszteli jelenlétével Nagy István agrárminiszter, aki a megnyitót követően fórumot tart a színházteremben. Ugyancsak a tárcavezető „főszereplésével” kerül sor a „Szabolcsi alma” elnevezésű marketing-programra, melynek célja e gyümölcs népszerűsítése. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Vaszkó László elmondta, hogy agrárinnovációk, korszerű technológiák, szakmai konferenciák, fajtabemutatók, különleges közönségprogramok, valamint gasztro-bemutatók közös találkozási pontja lesz az idei debreceni agrár-seregszemle. A főszervező hangsúlyozta, hogy fejlesztések az agráriumban is csak tudatos szervezés mellett valósíthatók meg sikeresen, ezzel magyarázható részükről is a komplexitásra törekvés. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében idén sem maradhat el a kenyérszenteléssel egybekötött Kenyérünnep.

Kinőtte magát

A Farmer Expo társrendezvénye, a HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás idei fő küldetése annak tudatosítása, hogy a versenytársakkal immár nemcsak a külföldi piacokon kell megküzdeni, hanem a belföldi piacok megtartásáért vagy megszerzéséért is versenyeznünk kell. Az idei önálló, átfogó szakmai seregszemle négy napos felületet kínál arra, hogy a szektor bármelyik szereplője megismerkedjen az új szakmai követelményekkel, feladatokkal, kihívásokkal, finanszírozási forrásokkal, valamint műszaki és technológiai megoldásokkal.Forrás: Farmer Expo

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket