Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Agrárminiszter: növelni kell a mezőgazdaság versenyképességét!

2018.08.29. 7:25:00


A versenyképes és innovatív magyar mezőgazdaságért dolgozunk mindannyian - mondta Nagy István agrárminiszter a Magyarország nagyköveteinek megtartott őszi misszióvezetői értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A következő években növelnünk kell mezőgazdaságunk versenyképességét a globális versenyben-jelentette ki Nagy István. Emlékeztetett arra, hogy az élelmiszeripar 300 milliárd forintos uniós forráshoz jut. Az a célunk, hogy a mezőgazdaság 20 millió embert láthasson el élelmiszerrel – emelte ki a miniszter.

Az elkövetkezendő időszak egyik legfontosabb kérdésének a hatékony, modern, vízgazdálkodásra és innovációra épülő mezőgazdaság mielőbbi megteremtését nevezte. A miniszter hozzátette, hogy az új célok az Agrárminisztérium új szervezeti felépítésében is megjelennek, valamint a következő évek forráselosztásában is láthatóak lesznek.

Agráriumunk számára újra feltérképezendő terület Afrika, a magyar szaktudás, innováció mellett lehetőséget látunk vetőmagjaink, élelmiszerbiztonsági megoldásaink, technológiánk térnyerésére a dinamikusan bővülő afrikai gazdaságokban és hagyományos észak-afrikai partnereinkkel is – fogalmazott a miniszter. Példaként említette, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériummal megkezdődött a munka egy kenyai mintafarm-projekt megvalósítására, valamint folytatódik az együttműködés a sikeres ugandai projekt agrár-szaktanácsadók képzése terén.

A külgazdaság szempontjából a mezőgazdaság és élelmiszeripar is óriási jelentőséggel bír. Az agrárexport 2017-ben rekordértéket ért el, 8 896 millió euró volt.Forrás: agrofórum

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket