Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Mezőgazdasági startapok fejlesztésével a fentarthatóságért

2018.09.06. 9:15:00


A Magyarországon létrejövő 200 millió eurós vízügyi alap jellemzően magyar startupok technológiai újításait támogatja ‒ mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal környezeti fenntarthatóság igazgatóságának vezetője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Ezek a technológiai újítások gyorsítják a vízügyi projektek megtérülését, javítják a tőkehatékonyságot és lerövidítik a beruházások idejét, tehát valószínűsíthető, hogy ez a 200 millió eurós befektetés növelni fogja a tőkeáramlást a vízipar felé ‒ fűzte hozzá.

Évente 600 milliárd dollár befektetésre lenne szükség a víziparban ahhoz, hogy 2030-ra meg lehessen állítani a vízválságot - hangsúlyozta.

Elmondta: elsősorban

a mezőgazdaság vízhatékonyságának javítására lenne szükség, mivel a világban a víz 70 százalékát a mezőgazdaság használja

és ennek 10 százalékos csökkentésével a megmaradt vízmennyiség elegendő lenne a városok hiányzó vízellátásának pótlására.

Áder János köztársasági elnök Stockholmban a Víz Világhétén tartott beszédében jelentette be, hogy Magyarország közel 200 millió eurós vízügyi alapot hoz létre, ezzel hívta fel a figyelmet a vízügyi befektetések növelésének fontosságára annak érdekében, hogy mielőbb megoldást találjanak a fenyegető vízválságra.Forrás: OPH

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket