Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Hiányoznak a munkáskezek

2018.09.24. 8:10:00


Négy évvel ezelőtt még teljesen elképzelhetetlen volt az a munkáskéz hiány, ami mára a mezőgazdaság teljesítménynövekedésének is akadálya. Különösen a jól képzett szakemberekre lenne igen nagy szükség. A probléma okát az oktatási rendszer huszonöt évvel ezelőtti átformálásában is kereshetjük. A témáról Borbás Zsolttal, a Soroló rendszeres nézői által ismert jászapáti családi gazdálkodóval járjuk körbe.

Évről évre nagyok a változások a mezőgazdasági erőgépek konstrukciójában, kiegészítő felszerelésében. A lehetőségek kihasználásában ma már korántsem elég az évekkel, sőt évtizedekkel korábban megszerzett bizonyítvány. A gyors változásokról egy hódmezővásárhelyi fesztiválon készítettünk riportot.

A klímaváltozás és más tényezők miatt a növénybetegségek elleni védekezésben is új és új szerekre, módszerekre van szükség. A növények egészségének megőrzésében a termelők döntően csakis saját magukra illetve szakembereikre számíthatnak. Ez derül ki egy egri laboratóriumban rögzített anyagunkból.

Hernádszentandrás: a falu, amelyik saját erejéből -némi pályázatokon nyert támogatással- sikeresen távolodik a halmozottan hátrányos helyzetétől. Bioszentandrás brand illetve, ami mögötte van.Forrás: hírtv

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket