Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Támogatással ösztönöznék a közfoglalkoztatottak elhelyezkedését

2018.10.03. 6:54:00


Újabb változás várható a közfoglalkoztatás szabályozásában, amely az Agrárminisztérium tervei szerint érdekeltté tenné a közfoglalkoztatottakat az agráriumban való elhelyezkedésre.


Ugyan a közfoglalkoztatás és a mezőgazdasági idénymunka közötti rugalmas átjárás jelenleg is biztosított, a tárca törekszik arra, hogy a munkaerőhiányt minél rugalmasabban lehessen kezelni - válaszolta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára az MTI tudósítása szerint egy, a családi gazdaságokat sújtó munkaerőhiány kezelését felvető kérdésre a parlament hétfői ülésnapján.

Apáti István képviselő elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az országban a legnagyobb a munkanélküliségi ráta, 8,5 százalék, miközben itt okozza a legnagyobb problémát a munkaerőhiány is, amit szerinte a közmunka rossz megszervezése eredményez. Azt javasolta, hogy teremtsék meg az átjárást a mezőgazdasági idénymunka és a közmunka között. A miniszterhelyettes megjegyezte, dolgoznak egy olyan jogszabály-módosításon, amely szerint az a közfoglalkoztatott is jogosulttá válna a kétezer forintos napi elhelyezkedési juttatásra, aki egy hónapban legalább 14 napig idénymunkában dolgozik.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket