Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Padlóra küldte a dohánycégeket a hír, hogy betilthatják a mentolos cigarettát

2018.11.13. 8:11:00


Az amerikai hatóságok a mentolos cigaretta betiltását fontolgatják, a hírre mélyrepülésbe kezdtek a nagy dohánycégek részvényei – írja a BBC.

A British American Tobacco 9, az Imperial Brands 4 százalékot zuhant hétfőn, ezzel közel ötéves mélypontra szálltak. A piac minden bizonnyal arra reagál így, hogy a Wall Street Journal reggeli cikke szerint a US Food and Drugs Administration a mentolos cigaretták betiltását tervezi. Elemzők szerint ezek a cigaretták adják a BAT bevételeinek negyedét, az Imperial Brands bevételeinek pedig tizedét. 

Az FDA 2013-as állásfoglalása szerint a mentolos cigiről nehezebb leszokni, ráadásul nagyobb az egészségügyi kockázata is, mint a hagyományosnak. A BAT ezzel persze nem ért egyet. A folyamatosan szigorodó szabályozási környezet a céget arra készteti újabban, hogy új generációs termékek fejlesztésében fektessen, ilyen például a vaporizátor és a dohányt égetés helyett melegítő eszközök, amelyek potenciálisan kevésbé kártékonyak. Azonban ezeken a piacokon is keresztbe tehetnek még a hatóságok, például a különféle ízek betiltásával, mert azt feltételezik, ezek a fiatal felhasználók körében népszerűbbé tehetik a dohányzás új fajtáit.

A mentolos cigarettát egyébként betiltották Magyarországon is, 2020-tól lép életbe a szabályForrás: index, Fotó: nyugat.hu

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket