Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Jobbik: vonuljon ki az agrárkamarából a politika!

2018.11.29. 6:58:00


Az agrárkamarai rendszer átalakítását, kormányzattól függetlenné tételét sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke, aki szerint az agrárkamarát átszövi a politika.

Az ellenzéki politikus azt mondta, egyenlőségjelet lehet tenni a Fidesz és a kamara között, mivel 17 megyei kamara vezetője tartozik a kormánypárthoz.
Hozzátette: ebben a rendszerben a most tárgyalt földforgalmi "salátatörvény" elfogadása után a Fidesz döntheti el, hogy ki, kinek és mennyiért adhatja el saját termőföldtulajdonát, az önkormányzatnak vagy bíróságnak nem lesz beleszólása az ügymenetbe.
Magyar Zoltán emlékeztetett: az eredeti tervek szerint vétójoggal rendelkező helyi földbizottságok bírálták volna el az adásvételeket, ami "életképes, támogatható koncepció", végül azonban a kamara égisze alatt alakultak meg ezek a csoportok.
Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a kamara az agrár-érdekképviselet helyett gyakorlatilag átvette a szaktárca törvény előkészítési funkcióját is. Olyan kamarát nevezett kívánatosnak, amelyik "nem szól bele ennyire durván a piaci folyamatokba".Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket