Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Befejeződött a Corteva Agriscience különválási folyamata a DowDuPonttól

2019.06.05. 9:05:00


Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a piac élvonalában

A Corteva Agriscience, a két meghatározó mezőgazdasági szegmensben, a vetőmagok és a növényvédelem piacán globálisan is az egyik vezető cégként működik, egyre bővülő digitális szolgáltatásokkal

Befejeződött a Corteva Agriscience különválási folyamata a DowDuPonttól. Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a piac élvonalában, amely teljes körű megoldást kínál a gazdák számára a terméshozamuk és a nyereségességük maximalizálásához.

A Corteva Agriscience a mai nappal globális szinten, vetőmag- és növényvédelmi termékek kiegyensúlyozott kínálatával kezdi meg tevékenységét. Ebben egyre bővülő digitális képességeire és az iparág egyik legkiterjedtebb innovációs hátterére támaszkodhat.

A Corteva törzsrészvényeinek kiosztása június 1-jén fejeződött be. A DowDuPont minden bejegyzett részvényese a 2019. május 24-i zárás időpontjában birtokolt DowDuPont törzsrészvényekért 3 darabonként 1 Corteva törzsrészvényt kapott.  A DowDuPont részvényesei a Corteva töredékrészvényekért pénzbeli kompenzációban részesülnek. A Corteva „CTVA” ticker szimbólummal jelzett törzsrészvényei a mai naptól jegyezhetők a New York-i tőzsdén.

„A mai napon egy új típusú mezőgazdasági vállalat kezdi meg a működését, amely a piacon egyedülálló  pozíciójának köszönhetően a fenntartható,

hosszú távú növekedéshez és a nyereségesség javításához szükséges teljes körű megoldást kínál a gazdálkodóknak” – nyilatkozta Jim Collins, a Corteva Agriscience vezérigazgatója. „A Corteva Agriscience az összesen 100 milliárd dolláros vetőmag- és növényvédelmi piac egyik globális vezetőjeként az iparág kiemelkedő fejlesztési hátterével, világklasszis innovációs motort és piacvezető megoldásokat tudhat magáénak, amelyeknek köszönhetően exkluzív ügyfélkapcsolat kialakítására képes, és megalapozhatja a független vállalatként való növekedését, valamint értéket teremthet a részvényeseknek.

Több mint 21 000 elkötelezett munkavállalónk segít minket abban, hogy céljainknak megfelelően a termelőket és a fogyasztókat egyaránt támogassuk, és biztosítani tudjuk a fejlődést a jövő nemzedékei számára.”

A 140-nél is több országban működő Corteva Agriscience 2018-ban 14 milliárd dollár nettó árbevételt ért el. A vállalat több mint 150 kutatás-fejlesztési létesítménnyel rendelkezik, és mintegy 65 hatóanyagot forgalmaz.

„Új, független mezőgazdasági vállalatként, az innovációs tevékenységek terén kontrollált beruházásokra összpontosítva azon dolgozunk, hogy a piacon jellemző mértéket meghaladó, bevételnövekedést érjünk el, és javítani tudjuk a befektetett tőke megtérülését” – mondta Greg Friedman, a Corteva Agriscience ügyvezető alelnöke és pénzügyi igazgatója. „Jó úton haladunk, hogy a vállalásunknak eleget téve, 2021-re 1,2 milliárdnyi költségszinergiát érjünk el, és a pénzügyi eredmények javítására vonatkozó tervünkkel kapcsolatban is magabiztosak vagyunk. Nem kevésbé fontos, hogy az osztalékok és a részvény-visszavásárlások kombinációja révén jelentős tőkemegtérülést szeretnénk biztosítani a részvényeseinknek.” 

Az új vállalat nevében szereplő „Corteva” a „szív” és a „természet” szavakra vezethető vissza. 

A vállalat a márkaépítés során egyrészt a márka történetéből építkezik, ugyanakkor a jövőbe tekintve, a gazdák termelékenységének javítása és az általuk kiszolgált fogyasztók egészségének, jólétének előmozdítása iránti elkötelezettségeire is koncentrál. A vállalat székhelye a Delaware állambeli Wilmingtonban van globális üzleti központokkal Johnstonban (Iowa) és Indianapolisban (Indiana). Öt központi regionális irodát működtet Calgaryban (Kanada), Johannesburgban (Dél-Afrika), Genfben (Svájc), Szingapúrban és Alphaville-ben (Brazília).

A Corteva Agriscience-ről további információk a vállalat új, befektetői kapcsolatokkal foglalkozó webhelyén olvashatók: www.corteva.com/investors Forrás: Agrotrend

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket