Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Október 14.: adóelőleg-fizetési határidő

2019.10.09. 8:00:00


Elérkezett a harmadik negyedévi adóelőleg-fizetési kötelezettség a magánszemélyek számára, melynek határideje 2019. október 14. (A befizetési határidő azért csúszik, mert október 12. szombatra esik.) A határidő az egyéni vállalkozókra, a mezőgazdasági őstermelőkre, valamint az e tevékenységek keretén kívül önálló tevékenységet folytatókra vonatkozik, valamint azokra, akiknél nem történt meg például a nem önálló tevékenységből származó vagy egyéb jövedelem utáni adóelőleg-levonás.

Az egyéni vállalkozói és az őstermelői tevékenység keretén kívül folytatott önálló tevékenységek (például óraadás, bérbeadás, tervezés) esetén az adóelőleg-fizetési kötelezettség jellemzően azokat a magánszemélyeket érinti, akiknek nem kifizetőtől származik az adóelőleg alapjául szolgáló jövedelme, vagy a kifizető bármely oknál fogva azt nem tudja vagy nem köteles levonni.

Adóelőleg-fizetési kötelezettség van akkor is, ha a magánszemély nem önálló tevékenységére tekintettel nem magyarországi kifizetőtől kapja a jövedelmét.

Adóelőleg-fizetési kötelezettsége van továbbá annak a magánszemélynek is, akinek egyéb jövedelme származott, de a kifizető az adóelőleget nem tudta levonni. Ilyen eset lehet, amikor a volt munkavállaló a cég üdülőjében pihent.

A le nem volt adóelőlegről a kifizetőnek minden esetben igazolást kell kiállítania a magánszemély részére, hogy a negyedéves adóelőlegfizetési kötelezettségének eleget tudjon tenni.

Adóelőleget az összevonandó jövedelem után kell fizetni.


A 2019-es változásokról további cikkeinket itt olvashatja el!Forrás: hvg

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket