Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Egyszerűsödő vízügyi ügyintézés

2019.11.11. 8:33:00Szakmai rendezvényen mutatták be a Mezőgazdasági Vízhasználat Információs és Ellenőrzési Keretrendszer (VIZEK) működéséhez szükséges jogszabályi hátteret a Belügyminisztériumban (BM).

A VIZEK-et 5,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósították meg. A projekt átfogó célja, hogy a tényleges vízhasználatokkal, azok technikai jellemzőivel, térbeliségével és időbeli lefolyásával kapcsolatban pontos információt szolgáltasson a vízügyi igazgatási szervek, vízügyi hatóságok, a döntéshozók és a statisztikai szervek felé, valamint csökkentse a vízhasználók és hatóságok adminisztratív terheit a vízhasználathoz kapcsolódó vízjogi engedélyezési eljárás gyorsításával és egyszerűsítésével.

A fejlesztéssel létrejött informatikai rendszer a vízjogi engedélyezési eljárás, az ezzel kapcsolatos vízgazdálkodási, fenntartói, hatósági, adózási és kutatási-statisztikai feladatok támogatását valósítja meg 2020. január 1-jétől, egy olyan ügyfélbarát megoldás alkalmazásával, melynek segítségével a felhasználók vízügyi ügyintézése jelentősen leegyszerűsödik. A jövőben a VIZEK rendszer támogatja az eljárásokhoz kapcsolódó hatósági, szakhatósági, eljárási díjak és bírságok Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER) keresztül történő befizetését.

A projekt a Belügyminisztérium, Agrárminisztérium, Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft., Országos Vízügyi Főigazgatóság, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi együttműködésében valósul meg.Forrás: NAK

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket