Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Megújított stratégiai partnerségi megállapodás

2019.11.12. 7:41:00


A hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése csak egy széles körű társadalmi összefogás keretében valósulhat meg, ezért megújította stratégiai partnerségi megállapodását az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Nagy István szakminiszter a dokumentum mai aláírását követően arra emlékeztetett, hogy a köztestület mintegy 400 ezer taggal rendelkezik, a munkáját pedig elismerés övezi a gazdák és a gazdálkodó szervezetek körében.
– Az együttműködés elsősorban a kormányzati munka hatékonyságának növelését célozza, hiszen közös ügyünk a magyar agrárium versenyképességének, a hazai élelmiszeripar eredményességének növelése. Céljainknak megfelelően, a megállapodás spektruma az agrárfejlesztéstől, az agrárképzésen és -szakképzésen, a hal- és vadgazdálkodáson és az élelmiszeriparon át a termőföldvédelemig, a természetvédelemig terjed – emelte ki a miniszter.

Elmondta, jelenleg a magyar mezőgazdaság az Európai Unió egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma, mely pozitívumait, például a beruházások számának emelkedését, mindenki tapasztalhatja.
– A fejlődés fenntartása érdekében, 2020-at követően, egy erős, megfelelő pénzügyi forrásokkal rendelkező közös agrárpolitikában hiszünk. Bízom benne, hogy a megkötött megállapodás hosszú távon biztosítja a magyar agrárium és élelmiszeripar érdekeinek sikeres képviseletét, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Csak közös erővel járulhatunk hozzá a magyar agrárium és élelmiszeripar eredményességének növeléséhez, a magyar minőségi élelmiszerek mind szélesebb körű megismertetéséhez – sorolta Nagy István.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: a kamara a tavaly tavasszal bemutatott többéves programjavaslatában meghatározott célok elérése érdekében az eddigiekhez hasonlóan szoros együttműködésre törekszik a kormányzattal, különösen az agrártárcával.
– A programcsomagban felvázolt feladatok megvalósítása lépésről lépésre halad, de további erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy jó válaszokat találjunk az agrárium előtt álló kihívásokra, és tovább tudjuk növelni a hazai agrár- és élelmiszer-gazdaság versenyképességét. Ehhez biztosít keretet az Agrárminisztériummal kötött stratégiai partnerségi megállapodás – hívta fel a figyelmet.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket