Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohánytermelői tájékoztató

2020.01.08. 6:20:00


Fekete Tibor az ULT Magyarország Kft, agronómiai igazgatójának tájékoztatója szerint a javasolt termesztés technológiájukban alkalmazott imidacloprid hatóanyag pótlására 2019-ben új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetését indították el.

Az első hatóanyag, mellyel több kísérletet folytattak, a ciántraniliprol. A kedvező tapasztalatok alapján az FMC-vel, mint stratégiai partnerükkel együttműködve nyújtották be a szükséghelyzeti felhasználási engedély kérelmet a Verimark (palántanevelés) és a Benevia (szántóföldi védekezés) készítményekre, melyek a csatolt engedélyokiratok szerint 2020-ban dohány palántanevelésben és a szántóföldi szakaszban használhatóak fel. A 2020-as növény védőszer megrendelési listájukban mindkét készítmény megrendelhető lesz majd.

Fekete Tibor felhívja a figyelmet arra, hogy az imidacloprid hatóanyag felhasználási engedélye 2018 őszén vissza lett vonva, annak felhasználása palántaágyban és szántóföldön egyaránt tiltott!

Bővebb információkért a NYIDOTER Kft agronómiai szaktanácsadóihoz lehet fordulni.

Engedély a Benevia rovarölő permetezőszer (100 g/1 ciántraniliprol) szükséghelyzeti felhasználása szabadföldi dohány kultúrában: 2020. május 1-től 2020. augusztus 31-ig

Engedély a Verimark rovarölő permetezőszer (200 g/I ciántraniliprol) szükséghelyzeti felhasználása dohány hidrokultúrás palántanevelésben: 2020. április 1-tól 2020. május 31-igForrás: ULT Magyarország Kft. Fekete Tibor

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket