Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Elérhető a járvány miatt hozott politikai döntések adatbázisa

2020.05.06. 7:11:00


Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (Food and Agriculture Organization, FAO) élelmiszer és mezőgazdasági politikai döntéseket elemző platformja (Food and Agriculture Policy Decision Analysis, FAPDA) segítségével betekintést nyerhetünk a koronavírusjárvány-helyzetben hozott nemzeti politikai döntésekbe.


A globális könyvtár részletes információt nyújt arra vonatkozóan, hogy az eltérő mezőgazdasági adottságokkal rendelkező országok milyen döntésekkel igyekeznek enyhíteni a járvány okozta károkat. Nem létezik minden ország számára egységesen használható megoldás, azonban az ingyenesen elérhető adatbázis támpontot adhat a nemzet specifikus intézkedések kidolgozásához.

Az adatgyűjteményt eredetileg az élelmiszerbiztonsági politikák rendszerezésére hozták létre 2008-ban, amely később kiegészült az élelmiszer-ellátó rendszer éghajlati hatásainak enyhítése érdekében tett intézkedésekkel. A járvány kitörése előtt az adatbázis 10.000 intézkedést és 2.000 politikai keretet listázott. Jelenleg több mint 400 darab COVID-19-re vonatkozó politikai döntést és közel 2.400 darab keretet mutat be, amelyeket szűrők (pl. ország, dátum, kategória) segítségével lehet tovább szűkíteni, jellemezni.

Az adatbázist a FAO oldalán érheti el.  
 

 Forrás: NAK

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket