Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Mi legyen a sok eladatlan kígyóuborkával? A belgák ezt találták ki

2020.07.15. 7:07:00



A flamand mezőgazdasági kutatóintézetben kidolgoztak egy módszert arra, hogy hogyan lehetne levezetni az uborkafölösleget.

Az éttermek biztos felvevői a kígyóuborkának, a koronavírus-járvány miatti bezárásukkal így a termés mintegy 40 százaléka a kertészek nyakán maradt. A flamand mezőgazdasági kutatóintézet a veszteségek csökkentésére azt javasolta, hogy készítsenek a kígyóuborkából dzsúszt, amit aztán különböző italokhoz keverhetnének. Az uborkalé ugyanis kiváló frissítő hatású. Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően az uborka nem hizlal, ám gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban.

Az eljárás során ezért a cél, hogy ezeket minél nagyobb mennyiségben megőrizzék, és kinyerjék. Egy vendéglátóipari egység pedig már kísérletezik a receptekkel az uborkalé felhasználására, írta az rtbf.be.



Forrás: mmg





Időjárás




Máshol vagyok:



Kövessen minket