Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Az amerikai farmerek újabb egymilliárd dolláros segítséget kapnak a kormánytól

2020.08.25. 9:51:00


Az amerikai farmerek újabb egymilliárd dolláros segítséget kapnak a szövetségi kormányzattól - jelentette be Donald Trump amerikai elnök hétfőn.

Az összeggel a kormányzat közvetve, az úgynevezett Farmerek a Családi Élelmiszercsomagért-program révén segíti az élelmiszertermelőket és az állattenyésztőket.  
    
A program egyike azoknak a kormányzati erőfeszítéseknek, amelyekkel a Trump-adminisztráció részben a farmereket, részben a nehézségekkel küszködő családokat kívánja segíteni. Az összegből ugyanis mezőgazdasági termékeket vásárol fel, köztük olyan feldolgozott, előre csomagolt árukat is, amelyeket a koronavírus-járvány miatt zárva tartó éttermek nem tudnak átvenni. Ezeket a felvásárlás után ingyenesen a munka nélkül maradt, vagy nehéz anyagi helyzettel küszködő családoknak juttatják élelmiszerbankokon és jótékonysági szervezeteken keresztül.
    
Az amerikai elnök egy észak-karolinai élelmiszercsomagoló üzemben jelentette be az újabb segítséget, miután személyesen részt vett a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciójának első napján az észak-karolinai Charlotte városban.
    
A szövetségi agrárminisztérium honlapja szerint a tárca augusztus végéig 2.7 milliárd dollárt kíván fordítani a farmerek és a szegény családok megsegítésére.     Hétfőn közzétett közleményében a Fehér Ház kiemelte: a program keretében - amelyet Donald Trump áprilisban hirdetett meg - eddig több mint 70 millió élelmiszercsomagot juttattak a rászorulóknak a farmerektől felvásárolt árukból.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket