Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A NAK javaslatára immár felmentés kérhető a hatósági házi karantén alól

2020.10.12. 5:46:00


A koronavírus-pandémia második hulláma következtében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jelezte a döntéshozók felé a hatósági házi karanténnal kapcsolatos mentesülési szabályok felülvizsgálatának indokoltságát, és a kérést kedvezően bírálták el. Ez az intézkedés alkalmas ugyanis biztosítani az agrárium szereplőinek folyamatos és zökkenőmentes munkavégzését.
A NAK kérésének eredményeként méltányossági alapon felmentés kérhető a hatósági házi karantén alól. A felmentést a lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal népegészségügyi osztálya adhatja meg.   

A felmentés akkor lehetséges, ha a járványügyi védekezés hatósági házi karantén alkalmazása nélkül is biztosítható. Méltányossági ok lehet a mezőgazdasági munkák elvégzése is, azonban fontos, hogy a munka elvégzésének szükségességét részletes indokolni kell, amely indoklást a kérelmezőnek kell megtennie. A felmentés birtokában a hatósági határozatban kijelölt lakóhely is elhagyható.  

A magyarországi tartózkodási helyhez tartozó járási/ fővárosi kerületi hivatalok illetve a hozzá tartozó népegészségügyi osztályok elérhetőségei itt találhatóak.

 Forrás: NAK

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket