Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Törökországban betiltják a dohányzást a zsúfolt közterületeken

2020.11.12. 8:12:00


Törökország arra hivatkozva tiltotta be szerdától a nyilvános és zsúfolt helyeken való dohányzást, hogy ezzel is lassítsák a koronavírusos megbetegedések számát.

A napokban nagyon megemelkedtek a számok Törökországban, szerdán 2693 új covidos esetet regisztráltak. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy a statisztikába csak azokat számítják bele, akik tüneteket is produkálnak, a tünetmentes betegekkel ez a szám jóval magasabb lehet.

A török belügyminisztérium közleménye szerint a dohányzási tilalommal azt akarják elérni, hogy mindenki betartsa a maszkviselési szabályokat, amit dohányzás közben nem lehet.

Hogy biztosítsuk azt, hogy mindenki megfelelően és mindig viseli a maszkot, 2020. november 12-től dohányzási tilalom lép életbe olyan nyilvános helyeken, mint az olyan utcák és utak, terek és megállók, ahol az emberek összezsúfolódhatnak.

Napokkal korábban Törökországban elrendelték a maszk nyilvános helyeken való viselését, ezzel együtt pedig részleges kijárási tilalmat is bevezettek Isztambulban, de csak a 65 évnél idősebbek számára, akik napközben, 10 és 16 óra között nem hagyhatják el otthonaikat.

Törökországban a nyilvános adatok szerint eddig több mint 400 ezer megbetegedés volt, és több mint 11 ezren haltak meg légúti betegségben.Forrás: ReutersKövessen minket