Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása

2020.11.25. 8:15:00


A pályázatok közelgő beadási határidejére való tekintettel a Nébih felhívja az érintettek figyelmét, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez szükséges az őstermelői jogviszonyuk igazolása. Az e célra szolgáló hatósági bizonyítvány a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól igényelhető. A termelők a kitöltött kérelmet postai úton vagy személyesen nyújthatják be a hivatalhoz, utóbbi esetben akár az ügyfélfogadási időn kívül is.

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok beadásakor – mint például a „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása”, „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása”, „Kertészeti üzemek korszerűsítése”, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” – a pályázóknak igazolniuk kell az őstermelői jogviszonyukat – írta a Nébih. A termelők az érvényes őstermelői igazolványról szóló hatósági bizonyítványt a Nébihnél kérelmezhetik.

Az igénybejelentő nyomtatvány ezen a linken érhető el. A kitöltött kérelem postai úton vagy személyesen juttatandó el a hivatal részére. A hivatal kéri a gazdálkodókat, hogy ügyeljenek rá, hogy a kézbesítési cím a kézbesítés módjától függően eltérő.

 

Postacím:

  • Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.)
  • Személyes kézbesítés a hivatal nyitvatartási idejében, akár a hivatalos ügyfélfogadási időn kívül is történhet: Nébih MGEI (1143 Budapest, Tábornok u. 2. B. épület I. emelet).

A hatósági bizonyítvány az illetéktörvény* előírásai alapján illetékköteles eljárás keretében adható ki, amelynek mértéke eljárásonként 3000 forint. Az illeték a kérelemre ragasztott illetékbélyeggel róható le. A Nébih arra kéri a termelőket, hogy amennyiben az ügy sürgős, a mihamarabbi ügyintézés érdekében a kitöltött, illetékbélyeggel ellátott nyomtatvány szkennelt változatát postára adás előtt küldje meg elektronikusan az mgei@nebih.gov.hu címre! Kérik, az elektronikus levélben tüntesse fel az ügy sürgősségét, valamint adja meg az e-mail címét, amelyre az igazolás szkennelt (nem eredeti) változatát megküldhetik. Az eredeti hatósági bizonyítványt postai úton kézbesítik.

Az ügymenet gyorsítása érdekében a kérelemben feltétlenül fel kell tüntetni, mely évek vonatkozásában kérik az igazolás kiállítását.Forrás: Magro.hu

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket