Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

AM: tovább erősödnek a magyar-német agrárkapcsolatok

2021.02.19. 9:30:00


Magyarország számára Németország kiemelt partner a mezőgazdasági árucserében, valamint az Európai Uniós, közös mezőgazdasági és környezetügyi politikákban - mondta az Agrárminiszter a tárca csütörtöki közleménye szerint.

    Nagy István abból az alkalomból méltatta a német-magyar agrárkapcsolatokat, hogy bemutatkozó látogatáson fogadta Johannes Haindlt, Németország budapesti nagykövetét. A tárcavezető hangsúlyozta, a következő időszakban is a közös együttműködés még eredményesebbé tételén dolgozik, ugyanis ha Németországban növekszik az igény a magas minőségű, fenntartható termelésből származó élelmiszerekre, az a nyugati piacokra beszállító magyar gazdák számára is sikert jelent.
    A miniszter elismerését fejezte ki Johannes Haindlnek azzal összefüggésben, hogy Németország az Európai Unió soros elnökeként komoly eredményeket ért el a szakterületen, így a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos tárgyalások során. Ezekre 2021 második féléve során építeni lehet, amikor Magyarország látja el a Visegrádi Négyek elnöki teendőit.
    Hozzátette: a magyar kormány történelmi léptékű döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy az EU-ban adható legmagasabb mértékű nemzeti társfinanszírozást juttatja az uniós vidékfejlesztési források mellé, így 2021-től a korábbi évek 17,5 százalékos támogatása helyett 80 százalékot biztosít. Nagy István az egyeztetésen felhívta a figyelmet a magyar agráriummal kapcsolatban a családi gazdaságok támogatására, a vidék megtartó erejének megőrzésére, a fenntartható gazdálkodás erősítésére és az élelmiszeripari fejlesztésére - olvasható a közleményben.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket