Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

LEKÖSZÖNŐ LEVÉL

2021.03.26. 5:50:00


LEKÖSZÖNŐ LEVÉL

 

Kedves Dohánytermelő társaim, barátaim!

Köszönöm az elmúlt 21 év közös munkáját, az együtt elért eredményeket, az átélt kudarcokból való építkezést, de leginkább a közösen véghezvitt tettekhez fűződő szép emlékeket.

Nyugodt és tiszta lelkiismerettel búcsúzom egy szakmailag elismert és pénzügyileg szilárd, szövetség éléről. 

Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott, és részt vállalt velem a közös munkában, a hazai dohánytermelés fennmaradása érdekében. Soha nem feledem a konstruktív vitákkal eltöltött időket, a 2003 és a 2008-évi Brüsszeli tüntetést, a különböző országokban és a Budapesten megrendezett UNITAB kongresszusi részvételt, ami megmutatta, hogy nem csak a hazai, de a nemzetközi dohánytermesztés jövőjének is aktív részesei, alakítói vagyunk.

 Az „Ófehértói Dohánytermesztési Nyílt Napok” és a termelői nagygyűlések lehetőséget adtak arra, hogy a társadalom többi rétege is megismerhesse azt az embert-próbáló kemény fizikai munkát, ami nélkül a dohánytermelés nem létezne.

Megtiszteltetés volt számomra - a több, mint 400 éves múltra visszatekintő - hazai dohánytermesztés jövedelmezősége és a termelés biztonsága érdekében tevékenykedni, a nemzetközi kapcsolatok révén a magyar dohánytermesztést az európai közösségi élet vérkeringésébe bekapcsolni.

Őszintén remélem, hogy nem csupán bennem hagyott kitörölhetetlen lenyomatot ez a huszonegy év, és hogy talán én is hozzájárulhattam az ágazat fennmaradásához.

Sok sikert és kitartást kívánok a MADOSZ megújult elnökségének, remélem, hogy a kihívásokkal teli jövő egyben számos új lehetőséget is teremt a dohánytermelő társaim számára.

Pócspetri, 2021. március 23.

          Köszönettel:                                                                                                                                                                                                                          

                                             Bényei Illés
                                    lemondott MADOSZ elnökForrás: Bénye IIllésKövessen minket