Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Vetőmagtermesztés 2011. Agroport-D Kft.

2011.09.16. 9:12:37

2011.09.16.


Minden évben rövid hírek formájában adunk számot a cég tevékenységéről, aktuális eseményekről. Az idei évben ezek a híradások eddig idő hiányában elmaradtak, mivel a cég életében jelentős változásként új telephelyre költöztünk. Ezért ezeket pótlandó a szokásosan közreadott hírek helyett rövid képes sorozat összefoglalót készítettünk az idei termesztési szezonról szeptember elejéig bezáróan.



Vetőmagtermesztés



Az Agroport-D Kft. az idei évben négy vektorhálós sátorban négy virginia és két burley fajta vetőmagját állítja elő. Az idei évben a sátrak a Gáspár György kertben kerültek elhelyezésre. A korai ültetést követően a vetőmagültetvény kiegyenlítetten fejlődött, a száraz, majd csapadékos, hideg, majd rendkívül meleg időszakok - gyakran károkat okozó viharokkal társulva - kedvezőtlen körülményei ellenére a tervezett mennyiségű és jó minőségű vetőmag betakarítása várható.

A hivatalos vetőmagszemle augusztus 4-én került megrendezésre, melyen a hatóságok képviselői mellett a termelők, termeltető cégek képviselői is részt vettek. A vetőmagszemlét követően a kísérletek bemutatására is sor került.












Forrás: AGROPORT-D Kft.









Kövessen minket