Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Virginia dohányok mintacsomó bemutatója az ULT Magyarország Kft-nél.

2023.08.25. 12:53:00


              Fekete Tibor 
ügyvezető, agronómiai igazgató
       ULT Magyarország Kft
 

A felvásárlást megelőzően tartottuk meg a Virginia dohányok mintacsomó bemutatóját, mely nagyban eltért a korábbi gyakorlattól. Az idei évtől jelentős egyszerűsítés történt a Virginia dohányok felvásárlási osztályba történő besorolásánál, melyet az elmúlt évek során a felvásárlási osztályok számának következetes csökkentésével értünk el. Ez egy tervezett folyamat volt, mely a felvásárlási rendszerünket fokozatosan igazította hozzá az alkalmazott gépi betakarítási gyakorlathoz és egyben figyelembe veszi a korlátozottan elérhető kézi munkaerő nagyságát.

Így jutottunk el a „tömegdohány”  termesztéshez, mely szerint a megtermelt dohányok felvásárlási ár alapján, mindössze három minőségi osztályba sorolhatóak. Egy felvásárlási osztályon belül, az idei évtől szélesebb tartományban mozoghat a lecsomagolt dohánylevelek minősége. Bízunk benne, hogy ezek a jelentős egyszerűsítések kölcsönös előnyöket biztosítanak majd a termelőnek és termeltetőnek.

A felvásárlás augusztus 28. indul és az elérhető termelői készletek szerint folyamatosan történik majd. Jelenleg több, mint 2.500 karton dohány vár az átvételre a raktárunkban.

 



Forrás: Fekete Tibor ügyvezető, agronómiai igazgató ULT Magyarország Kft







Kövessen minket