Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Elindult az új MADOSZ weblap

2015.06.25. 10:04:00

2005. novemberében, nagyon fontos lépésre szánta el magát a Dohánytermelők Országos Szövetsége, amikor tagjaik munkájának a szakmai segítését tűzték ki célul, a  www.madosz.hu címen beindított internetes portáljukkal, amelyen keresztül nem csak az időszerű problémákról és kérdésekről tájékozódhattak a termelőik, hanem termesztéstechnológiai témákban is tájékoztatást kaphattak.

Az internetes portál egyben átvette a Magyar Dohányipar című újság szerepét is, elsősorban a termesztés és a termesztést segítő ám egyre jobban pénzeszközök hiányától gyengülő dohánykutatás, eredményeinek termelőkhöz történő eljuttatása területén.

A tíz évvel ezelőtti weblapot Dr. Borsos János professzor indította útjára köszöntőjével, amely azért is nagyon megtisztelő volt, mert az írott dohányújság nagyon lelkes és elkötelezett képviselője volt akkor még. Egyetlen – sokkal régebben alakult – európai érdekképviselet sem rendelkezett ekkor internetes portállal, példa tehát nem volt, de Ő megérezte, a nyomtatott sajtót az elektronikus sajtó fel fogja váltani. 

A weblap az elmúlt 10 év alatt egyszer kapott új külsőt és most 10 év után már a mai követelményeknek megfelelően, egy teljesen új weblappal jelenik meg az évek során népes táborrá nőtt olvasói számára.

Mert az átlagos havi 6-7000 megnyitás arról árulkodik, hogy nem csak a MADOSZ tagsága olvassa a weblapot, nem csak a diplomadolgozatukat írók keresik fel, hanem ettől szélesebb az a kör, amelyik időt szán az itt megjelent információk olvasására. Az Ők igényeit is fogja szolgálni azok a tervek megvalósítása, amellyel számtalan szolgáltatás fog rendelkezésre állni, az olvasó közönség számára a jövőben, fokozatosan.

Újdonság lesz, hogy a Facebookon is jelen lesz a MADOSZ, a fontosabb cikkek, anyagok, információk ott is olvashatóak, lesznek.

Dr. Borsos János professzor 10 évvel ezelőtti nagyon fontos gondolatát idézve:

„A megbízható gyors tájékoztatás azonban nem csak a gazdasági verseny meghatározó része, hanem a szolidaritás erősítésének építő köve. Egymásról tudni, majd egymásért tenni, és közösen fellépni megbízható információk nélkül hatásosan szinte lehetetlen.”

Soha nem volt ennyire aktuális ez a gondolat, mint most, amikor gigászi küzdelem folyik a dohánytermő vidékek foglalkoztatottságának fenntartása érdekében a dohánytermesztés segítségével.



Forrás: Madosz







Kövessen minket