Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Az ULT Magyarország Zrt. eddig 2.200 tonna dohányt vásároltak fel.

2016.10.26. 7:14:00


Szeptember 20. kezdte az ULT Magyarország ZRt az FCV dohányok felvásárlását. Az eltelt 22 felvásárlási napon 2.200 tonna dohányt vásároltak fel a Nyidoter Kft dohánytermelőitől.

Az eddigi tapasztalataink szerint az idei termés minőségét alapvetően meghatározza a nyár eleji bővebb csapadék. A levelek könnyebb szövetűek, színesek, a zöld, zöldes árnyalat nem jellemző rájuk. Sajnos a gyengébb szöveti minőség miatt, nagyobb mértékben találunk a felvásárlás során nedvesebb csomókat, melyek a hosszabb tárolás során penészesedést és rothadást okozhatnak. Ezeket a tételeket vissza kell küldenünk a termelőinknek újbóli átválogatásra és kiszárításra. A csapadékos évjárat másik sajátossága, hogy az alj és alsó anya törési övezetekben a homoktartalom is magasabb a korábbi évjáratok átlagainál.

A felvásárlás november végével befejeződik. Kérjük a termelőinket, hogy a dohányaik válogatását és csomagolását az utolsó felvásárlási hét elejéig fejezzék be, hogy azokat maradéktalanul fel tudjuk vásárolni. A korábban meghirdetett feltételek szerint az ULT Magyarország Zrt a teljes megtermelt mennyiség felvásárlásával számol.

Fekete Tibor, ULT Magyarország ZRt

 



Forrás: ULT Magyarország ZRt







Kövessen minket