Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Már több mint 30 000 oldal érhető el a Tabacum Digitális Tárhelyen

2016.11.04. 10:07:00


Nem egészen egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy 20 000 oldalt meghaladta a feltöltött anyagok mennyisége a TDT oldalon, ma pedig újabb bővülésről tudunk beszámolni, hiszen a feltöltött dokumentumok mennyisége elérte a 30 000 oldalt.

Mára már kilenc témakörbe vannak csoportosítva az anyagok és egy-egy témakörön belül almappák is segítik az eligazodást az egyre bővülő anyagok között.

A megjelent dohányújságok 1884-2004 között mára már hiánytalanul elérhetőek.
Statisztikai adatok bővülő köre pedig lehetővé teszi, hogy mintegy 150 évre visszamenőleg tudjon az érdeklődő keresni és találni adatokat, termelés, termesztés, gyártás és feldolgozás területén.

A rendelkezésünkre álló anyagok mennyisége viszont rohamosan csökken, ezért szeretnénk segítséget kérni olvasóinktól, könyvek, dokumentumok, dohánygyári újságok stb. felkutatása, feldolgozásra történő átadás, ötletek, javaslatok tekintetében.

Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani Borsos János professzor családjának, hiszen több ezer oldal rendelkezésre bocsájtásával, kölcsönadásával segítették munkánkat.Forrás: MADOSZ, Eisler JózsefKövessen minket