Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Ülésezett az Agrárkamara Dohány és Dohánytermék Országos Osztálya

2016.11.15. 9:17:00


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Dohány és Dohánytermék Országos Kamarai Osztály ülésére került sor 2016. október 26-án.

A megtárgyalt napirendi pontok az alábbiak voltak

  1. A 2016. évi termeltetési és felvásárlási tapasztalatok (Bittner Imre, ULT Magyarország Zrt. és Pomázi István, DOFER Dohányfermentáló Zrt.)
  2. A 2017. évi várható támogatások (Szentirmay Zoltán, FM)
  3. TPD 15/16 cikkeihez kapcsolódó közösségi végrehajtási szabályok kialakítása (Pozsgai Zoltán, Philip Morris Magyarország Kft.)
  4. Tájékoztatás a MADOSZ folyóirat digitalizálásáról (Eisler József, MADOSZ)
  5. Egyebek

Az osztályülés döntése értelmében, az alábbi témában az osztály tagjainak írásos szavazáson kellett állást foglalnia. Az elfogadott anyag határozati szövege az alábbi:

8/2016 (XI.3): A Dohány és Dohánytermék Országos Osztály tagjai kérik a NAK-ot, hogy az Európai Unió Bizottsága által lehetővé tett nyilvános konzultáción véleményét az Osztály felhatalmazása alapján nyilvánítsa ki 2016. november 4-ig.  Emellett a Dohány és Dohánytermék Országos Osztály tagjai kérik a NAK-ot, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium felé képviseljék az Osztály álláspontját.

  • Az osztály álláspontját november 4-én (pénteken) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Dohány és Dohánytermék Országos Osztály vezetője továbbította az Európai Bizottsághoz.

Ugyancsak írásos szavazásra került sor az alábbi témában:

9/2016 (XI.3) sz. határozata: A NAK Dohány és Dohánytermék Országos Osztályának tagjai egyetértenek abban, hogy a maleinsav-hidrazid hatóanyagú készítmény használat engedélyezés hosszabbításával kapcsolatban az Országos Osztály az alábbi javaslatot tegye:

A NAK Dohány és Dohánytermék Országos Osztályának tagjai egyetértenek abban, hogy a mellékelt levél alapján a Dohány és Dohánytermék Országos Osztályának vezetője forduljon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Növény védőszer és Termésnövelő anyag Engedélyezési Osztályához, és kérje a közbenjárást annak érdekében, hogy a minőségi dohánytermesztés és a dohányfojtó szádor mentes területek további fenntartása érdekében a maleinsav-hidrazid hatóanyagú készítmények használatának engedélyezését hosszabbítsa meg az Európai Unió illetékes Bizottsága.

  • Az osztály határozata alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Dohány és Dohánytermék Országos Osztály vezetője továbbította a levelet

Az ülésen Éder Tamás élelmiszeriparért felelős alelnök úr elnökölt.

2016.11.11.

Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége



Forrás: MADOSZ







Kövessen minket