Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A TABACUM Digitális Tárhely december első napjaiban átlépte a 40 000 feldolgozott oldalszámot!

2016.12.07. 10:33:00


A rendelkezésünkre álló szakmai anyagok, könyvek újságok teljes feldolgozása és a tárhelyre történő feltöltése után átlépte a feldolgozott 40 000 oldalszámot a Tabacum Digitális Tárhely dokumentációja.

Az újonnan digitalizált anyagok témakörei újabb csoportok létrehozását igényelték, így elképzelhető, hogy az egyes dokumentumok, cikkek, könyvek más helyre, más mappákba kerültek elhelyezésre, mint ahogy korábban megtalálhatóak voltak.

Érdekesség, hogy ha a feldolgozott anyagokat egymásra helyeznénk, akkor több mint 4 méter magasságú lenne a könyv oszlopunk és talán az is elég beszédes - a digitalizált anyagok mennyiségét illetően - hogy ha a felkerült dokumentumok neveit egymás alá írnánk, akkor 61 oldalas lenne a Word dokumentumunk terjedelme.

A tovább bővítés lehetősége nincs ugyan kizárva, de már egyre több időt és munkát igényel a kutatás, keresgélés, a feldolgozáshoz pedig még több anyagi ráfordításra van szükség.

A www.madosz.hu lap segítségével kértük korábban, hogy aki tud, segíteni a dohányipari vállalatok üzemi lapjainak felkutatásában az jelentkezzen a madosz@madosz.hu email címen.
Örömmel tájékoztatjuk az olvasóinkat, érdeklődőket, hogy a Debreceni Dohánygyár valamint a Nyíregyházi Dohányfermentáló Vállalt üzemi lapjai közelébe kerültünk segítséggel, így gyakorlatilag azok digitalizálása már csak technikai kérdés a dolgok jelenlegi  állása szerint.
 
Várjuk viszont a Pécsi, Egri és Sátoraljaújhelyi lapok feldolgozásához a segítséget továbbra is.

A diploma dolgozatok bővüléséhez is segítséget várunk, bár szépen gyarapodott az ebben a kategóriába besorolt munkák száma is, de mintha ettől lényegesen több diák kérte volna kollegáink Konzulensi segítségét az elmúlt években, a főiskolai vagy egyetemi munkájuk megkoronázásához, a diploma dolgozatuk elkészítéséhez.

 



Forrás: MADOSZ







Kövessen minket