Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

MobiLeaf szoftver a fenntartható dohánytermesztésért

2017.03.27. 10:38:00


Az ULT Corporation működési területén már 21 országban, mintegy 450.000 termelőjének a farmján gyűjt adatot az agronómiája a MobiLeaf szoftver segítségével.

A MobiLeaf szoftver abban segít a UNIVERSAL CORPORATION különböző leányvállalatainak, hogy az STP (Sustainable Tobacco Program, Fenntartható Dohánytermesztés Program) elvárásainak megfelelően, a világ minden táján egységes elvek alapján történjen a dohánytermesztés adatainak gyűjtése. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az STP program három fő pillérének megfelelően (Termesztés, Élő környezet, Foglalkoztatás) a termelők által alkalmazott gyakorlatot egy mobil számítógépre telepített program segítségével mérik fel a termelői látogatások során, a termelést irányító és ellenőrző szaktanácsadó kollégák. Ezt az egységes adtabázis a leányvállalatoknak valós képet ad, a termesztési, foglalkoztatási és a dohánytermesztésnek az élő környezetre tett hatásainak helyzetéről.

A felvett adatok bizalmasan kerülnek felhasználásra, a szerződéskötéskor a termelőkkel külön-külön aláírt adatkezelési eljárásnak és szabályzatnak megfelelően.

A begyűjtött adatok alapján minden év november 30.-ig az ULT leányvállalatai egy egységes online felületen végeznek önértékelést a nemzetközi vevők számára. Az éves önértékelés hiányában a multinacionális vevők részére hosszú távon nem lehet dohányt beszállítani.

Az UNIVERSAL EUROPE 2017-től négy működési területen, (Olaszország, Spanyolország, Lengyelország és Magyarország) 49 agronómus kollégával, 5690 szerződött dohánytermelőnél kezdi meg a MobiLeaf alkalmazását.

Magyarországon az elmúlt héten szerveztük meg a helyi management és az adatfelvételt végző agronómus, szaktanácsadó kollégák felkészítő képzését. Április elejétől a Nyidoter Kft agronómusai 700 termelőnél kezdik meg a MobiLeaf gyakorlati alkalmazását, mely során minimum 6 alkalommal látogatják meg a termelőjüket a termesztési év során.

Bővebb információ a MobiLeaf és STP témakörökkel kapcsolatosan a www.nyidoter.hu oldalon található.



Forrás: ULT Magyarország ZRt







Kövessen minket