Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Burley dohánytermelői fórumok

2017.07.03. 7:34:00


Az ULT Magyarország ZRt és a Nyidoter Kft a betakarítási munkákat megelőzően 11 helyszínen tart dohánytermelői fórumot a szerződött burley termelőinek.

Ezeken a fórumokon felhívjuk a termelőink figyelmét a termesztéstechnológiánk alapvető elvárásaira, melyek következetes betartásával biztosítható az a minőségi szint, melyet a feldolgozó üzem és a cigarettagyárak igényelnek.

Egy alkalommal minden szerződött burley termelőnknek részt kell venni a rendezvényünkön, ahol megbeszéljük a törési övezetenkénti betakarítás jelentőségét, majd a szárítás és csomagolás során a különböző törési övezetekhez tartozó dohányok elkülönítésének szükségességét. Konzultálunk továbbá a helyes szárítópajta használatról, az ideális csomagoláskori nedvesség tartalomról, az elválogatott dohányok idegen anyag tartalmáról, valamint a kartonos csomagolásról.

Minden termelőnknek a fórumon elhangzott elvárásaink jobb megismerése érdekében egy nyomtatott termesztés technológiát, válogatási és felvásárlási belső minőségi rendszert és egy a legfőbb elvárásainkat összesítő szórólapot is biztosítunk.

A 11 különböző helyszín és időpont mindenkinek lehetőséget ad egy rendezvényen való részvételre. A későbbiekben az előadásokon elhangzottak elsajátítása és következes, 2017. évi betartása lesz a 2018 – 2020 közötti időszak termesztési szerződéskötésünknek az alapvető feltétele.

Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország ZRt

 









 



Forrás: ULT Magyarország ZRt







Kövessen minket