Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Fenntartható Dohánytermesztés Program (STP)

2018.06.20. 6:51:00


Az ULT Magyarország Kft és a NYIDOTER Kft a Szabolcs Szatmár – Bereg Kormányhivatal közreműködésével közel 100 dohánytermelőnek tartott képzést a Fenntartható Dohánytermesztés Program alapjairól és termelői elvárásairól. A képzésünket összekötöttük a Kormányhivatal kollégái által szervezett növényvédelmi képzéssel. Ezzel a megoldással a termelőink egy széleskörű tájékoztatást kaptak.

A képzés során a Fenntartható Dohánytermesztés Program mindhárom pilléréről (Termesztés, Élő Környezet, Foglalkoztatás) újból részletes információkhoz juthattak a résztvevő termelők. A NYIDOTER kollégái a burley termelőknek az ajánlott „Jó Agronómiai Gyakorlatot” (GAP) tartalmazó kiadványt, valamint minden termelőnek egy „Farm biztonság” és egy „Növényvédőszer Óvintézkedések” posztert adtak át.

A Fenntartható Dohánytermesztés Program működtetése alapja a magyarországi dohányok nemzetközi piaci integrációjának, ezért a termeltető vállalatok tovább folytatják a képzési, tájékoztatási programjukat termelőik körében.

  Forrás: ULT Magyarország Kft.Kövessen minket