Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A meteoblue új termékkel bővíti weboldalkínálatát: Climate+

2023.05.09. 8:06:00


 

 

A climate+ egyszerű összefoglalót nyújt az összetett éghajlatváltozási szimulációkról a Föld bármely pontjára vonatkozóan az IPCC-jelentés különböző kibocsátási forgatókönyvei alapján. Ez az adatkészlet felhasználható az uniós taxonómia és az éghajlati kockázatértékelések egyéb szabályozási keretei követelményeinek teljesítésére. A meteoblue elkötelezett amellett, hogy a Climate+ bevételek 5%-át újra befektesse az éghajlatváltozás mérséklését célzó projektekbe.

A világ számos régiója jelenleg olyan kihívásokkal küzd, mint a szélsőséges levegő hőmérsékletének megnövekedett gyakorisága, viharok és a heves csapadék okozta áradások. Az éghajlatváltozás miatt azonban az ilyen szélsőséges események a jövőben gyakrabban fordulnak elő. Ez a tendencia növeli az időjárási veszélyek által okozott gazdasági károk és fizikai stressz (vagy akár életkockázat) kockázatát. Ezért alapvető fontosságú megérteni, hogyan alakul az éghajlat a jövőben, és figyelembe kell venni a különböző forgatókönyveket és bizonytalanságot. Ehhez a climate+ a tökéletes elemzőeszköz.

Mik a climate+ előnyei?
A climate+ 30 km-es térbeli felbontású éghajlati előrejelzési adatokat kínál a 21. század végéig. Az adatok óránkénti időintervallumokban, valamint havi vagy éves összesítésekben állnak rendelkezésre. Ezek az adatok tartalmazzák az IPCC mind a négy RCP kibocsátási forgatókönyvét, és 100% -ban teljesek, hiányosságok nélkül. Az adatok globális elérhetősége és teljessége egyedülálló ajánlatot nyújt.

Az éghajlati előrejelzési adatok bizonytalanságait a 21. század végéig jellemző és szélsőséges meteorológiai évek elemzésére számítják ki.

Mely funkciók közé tartozik a climate+?

  • Konzisztens éghajlati előrejelzési adatok óránkénti felbontásban a hőmérsékletre és a csapadékra vonatkozóan a 21. század végéig.
  • Az évközi változékonyságot úgy határozzák meg, hogy a hosszú távú ERA5 idősoron alapuló bizonytalanságokat kombinálják az RCP éghajlatváltozási forgatókönyvének együttes átlag-, maximális és minimális értékeivel.
  • Mind a négy RCP-kibocsátási forgatókönyv (RCP2.6, RCP4.5, RCP6.0, RCP8.5) rendelkezésre áll. Az IPCC-jelentések az éghajlatváltozási forgatókönyveket használják a CO2-kibocsátástól függő jövőbeli fejlemények körének becslésére.
  • Az "alacsony", "közepes" és "magas" forgatókönyv kiszámítása egy 30 éves referencia-időszak besorolása alapján történik. Az adatok interaktív módon elemezhetők diagramokkal, és letölthetők CSV fájlként. A 30 és 10 éves időszakokra vonatkozó boxplot grafikák lehetővé teszik a bizonytalanságok értékelését.

Hogyan teszteljük a climate+-t?
A climate+ előfizetés nélkül tesztelhető a svájci Bázelben.

Hogyan juthat hozzá az érdeklődési helyéhez?
A Climate+ közvetlenül megvásárolható a meteoblue weboldalán, és a vásárlás után a hozzáférés azonnal aktiválódik, amely a vásárlás dátumától számítva egy évig aktív marad. Később bármikor további helyeket vásárolhat. Nagy volumenű kedvezmények több mint 10 helyszínre igény szerint érhetők el.

Helyspecifikus éghajlati kockázatértékelési jelentéseket is kínálunk. Az első az "uniós taxonómiai jelentés", amelynek célja az uniós taxonómia követelményeinek teljesítése. Másodszor, a "CDP jelentés" készen áll a CDP jelentési szabvány használatára.

Reméljük, hogy ez az új szolgáltatás hozzáadott értéket képvisel az éghajlatkutatásban és vállalkozása jövőbeli tervezésében.

 

     
 


Forrás: https://www.meteoblue.com/hu/id%C5%91j%C3%A1r%C3%A1s/climateplus/datadownload







Kövessen minket