Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Minden szál cigarettán rajta lesz a figyelmeztetés

2023.06.05. 7:57:00


A dohányfüst káros a gyerekekre, minden slukk méreg, a cigaretta leukémiát okoz: többek közt ezek a mondatok is felkerülnek a cigarettákra Kanadában.

Világelsőként helyzeti el a figyelmeztetéseket az ország két nyelven, angolul és franciául a csomagoláson belül minden egyes szál cigarettán is - írja a CNN.

Ezzel gyakorlatilag lehetetlennél válik, hogy aki dohányzik, ne szembesüljön az üzenetekkel. A döntést azért hozta meg az ország vezetése, hogy az is hozzásegítse őket egy 2035-re kitűzött cél eléréséhez: ahhoz, hogy

az emberek kevesebb mint 5 százaléka dohányozzon.

Ezen felül szeretnék elérni, hogy a fiatalok és a nemdohányzók kevesebb füstnek legyenek kitéve, minél többen leszokjanak és a dohányzás ne tűnhessen fel vonzó színben.

Egyéb lépéseket is tesznek a kitűzés eléréséért: a csomagolásokon is erőteljesebb üzenetekkel bombázzák majd ezen termékeket vásárlóit.

"A dohányzás Kanada egyik legjelentősebb közegészségügyi problémája, a betegségek és a korai halálozás megelőzhető okai közül vezetőnek számít az országban. Minden rendelkezésre álló és bizonyítékokon alapuló eszközt fel akarunk használni a fiatalok egészségének védelmére" - mondta Jean-Yves Duclos egészségügyi miniszter az intézkedés kapcsán.

Az új szabályok augusztus elsején lépnek hatályba, bevezetésük szakaszosan történik.

 



Forrás: https://infostart.hu







Kövessen minket