Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohányföldről lopott leveleket egy idős nő, a zsákmányt a hálószobájában dolgozta fel

2023.08.15. 7:52:00


Dohányleveleket lopott egy idős korú nő a dohányföldekről, amiket aztán a padláson szárított, a hálószobájában pedig feldolgozott, derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményéből.

A pénzügyőrök épp a termőterületek ellenőrzését végezték, amikor egy zsákot cipelő emberre lettek figyelmesek egy legelő felől. A kilógó zöld levelekből azonnal látták, hogy azok bizony a dohányföldről származnak. Hazáig kísérték a lopáson tetten ért szépkorú asszonyt. Lakásán kiderült, hogy nemcsak egyszeri botlás lehetett, hanem gyakorlott illegális gyűjtögetésről van szó. A padláson tetőlécekre fűzve szárította a betakarított leveleket, amiket aztán a hálószobában és a fatárolóban dolgozott fel. Több mint kétszáz kiló dohánylevél került elő a lakásból.

Alig néhány nappal később a rendőrség hívta fel a pénzügyőrök figyelmét egy újabb „dohányföldi csemegézőre”. A 26 éves férfi már dohányfeldolgozási technikát is alkalmazott, az illegális alapanyagok felhalmozása mellett dohányvágó állványt, fóliázó gépet, mérleget, de még darálót is találtak a házában. Nyolcvannégy kiló fogyasztási dohányt és több mint nyolcvan kiló dohánylevelet találtak az egyenruhások.

A járőrök a dohánytermékeket lefoglalták, az elkövetőknek lopás elkövetésének bűncselekménye, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt is felelniük kell.

 



Forrás: mti-444.hu fotó: NAV







Kövessen minket