Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A Fülöp-szigeteki termelőket további ültetésre sürgették

2023.09.04. 8:04:00


A Fülöp-szigeteki hírügynökség szerint Deogracias Victor Savellano, a Fülöp-szigeteki mezőgazdasági miniszter sürgette az észak-luzoni dohánytermelő tartományokat, hogy növeljék exportra szánt termelésüket. A kérelem az Országos Dohányügyi Hivatal (NTA) igazgatótanácsával folytatott megbeszélést követően érkezett.

Savellano azt mondta, hogy az NTA-nak és a gazdálkodóknak fokozniuk kell a dohánytermelést anélkül, hogy feláldoznák más termények, például rizs, kukorica és más nagy értékű növények termelését.

Ha a Fülöp-szigetek növeli az exportra szánt dohány mennyiségét, az ország cserekereskedelemre léphet Indonéziával, amely alacsony költségű rizst és műtrágyát termel.

2022-ben a Fülöp-szigetek a megtermelt dohány 53 százalékát exportálta, míg 47 százalékát a helyi dohánygyártóknak szállították.

„Amellett, hogy célunk, hogy növeljük az exportra szánt dohánytermelésünket, a dohány és annak kereskedelmi forgalomba hozatalának egyéb alternatív termékeit is vizsgáljuk, mint például a dohánypor” – mondta Savellano.



Forrás: Tobacco Reporter, Fotó:/philippine-growers-urged-to-increase-productionPhilip Morris







Kövessen minket