Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Mintegy hatezer e-cigarettát talált a NAV egy bolgár sofőrnél az M5-ösön

2023.09.05. 8:18:00


 Mintegy hatezer e-cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár sofőrnél az M5-ös autópálya petőfiszállási pihenőjében - közölte a vámhivatal hétfőn az MTI-vel.

    Azt írták, hogy a teherautó elektronikai eszközöket, autóalkatrészeket és a rózsaolajos kozmetikumokat is szállított. A bevetési igazgatóság pénzügyőrei a rakodási jegyzék egyik tételét szúrópróbaszerűen átvizsgálták, mert azon a többi tételhez képest hiányos feladási és címzési adatok voltak.
    A járőrök a fóliával körbetekert raklapon lévő dobozokban különböző kiszerelésű, 2 százalékos nikotintartalmú elektronikus cigarettát, és 71 ezer milliliter, többféle ízesítésű töltőfolyadékot találtak. A sofőr - állítása szerint - nem tudta, hogy mit szállít és a dohánytermékek eredetét sem tudta igazolni - tudatta a vámhivatal.
    A NAV járőrei a mintegy 120 millió forint értékű e-cigarettát a töltőfolyadékkal együtt lefoglalták és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak - olvasható a közleményben.Forrás: mtiKövessen minket