Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Több száz kilogramm dohányt foglalt le Szabolcsban a NAV

2023.10.04. 15:09:00


Szolgálati kutya segítségével több száz kilogramm, több mint 24 millió forint értékű fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén - közölte a hatóság bevetési igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Juhászné Prantner Etelka közleményében azt írta, a pénzügyőrök előbb egy helyi ingatlant vizsgáltak át, onnan egy kilogramm ismeretlen eredetű dohány került elő, majd Koda, a NAV cigarettakereső kutyája a ház udvaráról vezető ösvényen egészen a ház mögötti kukoricaföldre vezette a járőröket.

Az egyenruhások a kukorica közé rejtve, fekete zsákokban közel kétszáz kilogramm fogyasztási dohány találtak - ismertette a sajtóreferens. Hozzátette, az ingatlan tulajdonosa, egy 23 éves férfi azt mondta, a dohányt az árok partján találta, majd a háza mögött elrejtette.

A pénzügyőrök az adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekménye miatt indítottak eljárást.Forrás: mtiKövessen minket