Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

32 millió forint értékű "feketedohányt" találtak egy szabolcsi ingatlanon

2023.10.24. 6:06:00


Közel kétszázötven kilogramm illegális fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakásban.

Egy alig kétezer fős kistelepülés egyik magánlakását vették alaposan szemügyre a pénzügyőrök. Gyanújuk, miszerint adózatlan füstölnivalót rejtegetnek a lakók, hamar beigazolódott, amikor az udvartól a melléképületekig mindent átvizsgáltak. A teraszon fóliatasakok, a melléképületek mögött hatalmas fekete zsákok rejtették a dohányt. Az ott élő 36 éves nő ugyan próbálta győzködni az egyenruhásokat arról, hogy nincs rejtegetnivalója, de amint előkerült a 247 kilogramm fogyasztási dohány, annak eredetéről inkább hallgatott.

A pénzügyőrök a több mint 32 millió forint értékű illegális dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt is eljárást indítottak. Az asszony akár több millió forint bírságra is számíthat. 

Felhívják a figyelmet, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.



Forrás: www.nyiregyhaza.hu/







Kövessen minket