Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

37.UNITAB

2023.10.30. 7:30:00



  Kenyeres Sándor
   MADOSZ Elnök

A dohánytermelők nemzetközi szövetsége október 25-26-án Szófiában rendezte meg 37. Konferenciáját "70 év történelme és a jövő kihívásai" címmel.

A jubileumát ünneplő szervezet rendezvényén képviseltette magát valamennyi európai dohánytermelő ország ágazati szövetsége és termelőik, jelen voltak az elsődleges felvásárlók, a dohánykereskedő cégek képviselői és néhány európai parlamenti képviselő is. A magyarországi termelők és a két elsődleges feldolgozó, 33 fővel vett részt a konferencián, mellyel a legnépesebb delegációja volt a rendezvénynek. Ez is jól mutatja az esemény jelentőségét a szakma szempontjából. 

A kétnapos rendezvényen a résztvevők az UNITAB hét évtizedes múltjára visszatekintő előadáson, illetve a dohánytermelő országok elmúlt 3-5 év termelési adatait elemző beszámolóin túl több érdekes, az ágazatot érintő témában hallgathattak meg előadást.

Részletes elemzést hallhattak a résztvevők a nyers dohány európai és globális piacának helyzetéről, az EU dohányt érintő szabályozásairól, valamint az EU mezőgazdaságának kilátásairól és benne a dohánytermesztés helyéről.

A második napon részletes áttekintést kaptak a résztvevők az új dohányipari termékek fogyasztási trendjeiről, az illegális piac európai helyzetéról, az olasz és bolgár dohánytermesztés működéséről és ellenőrzéséről, valamint az ökológiai átállásról, alternatív energiaforrásokról, és a dohánytermesztést érintő kihívásokról.

A szervezet elnöke megtartotta tevékenységi beszámolóját, és átadta az elnökséget, a szervezet közgyűlése pedig előkészítette a döntést a következő, két év múlva esedékes konferencia helyszínéről.

Mindemellett ki kell emelni a vendéglátó bolgár szövetség precíz szervezését és vendégszeretetét, amely egy tartalmas és előremutató konferenciát eredményezett, melyen minden résztvevő jól érezhette magát.



Forrás: Kenyeres Sándor







Kövessen minket