Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Százmilliónyi dohány volt egy kékcsei nőnél, azt állítja, a közeli földekről gyűjtögette össze – videó

2023.11.02. 6:45:00


Százmilliós illegális „dohánymanufaktúrára” csapott le a NAV és a rendőrség Kékcsén. Az egyenruhások 843 kiló fogyasztási dohányt, és közel harminc kiló dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket találtak a két ingatlanon.

A NAV közleménye szerint egy 45 éves asszony gyártotta és halmozta fel az ingatlanok melléképületében a dohányt, sőt még a szomszédai melléképületeiben is helyet kért arra hivatkozva, hogy krumpli tárolására kell neki a hely.

A Bevetési Igazgatóság állományában lévő Koda nevű, területkutató, szolgálati kutya szimatának köszönhetően került elő az épületekből az illegális alapanyag. A nő azt mondta, hogy a dohányleveleket a közeli dohányföldekről „összegyűjtögette”, tárolta és feldolgozás után kínálta eladásra.

A NAV munkatársai a több mint 110 millió forint értékű dohányalapanyagot lefoglalták, ami csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére elegendőek. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás gyanúja miatt is felelnie kell.Forrás: 24-HUKövessen minket